Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, hírek képes leírás - Ausztriai munka.tlap.hu
részletek »

Cikkek, hírek - Ausztriai munka.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-munka.tlap.hu » Cikkek, hírek
Keresés
Találatok száma - 16 db
2011 május 1.-től szabad munkavállalás

2011 május 1.-től szabad munkavállalás

A munkaközvetitők statisztikusai már régóta munkaerőhiányt regisztrálnak Németországban. Becslések szerint Németország elveszítheti a közel jövöben gazdasági erejét a már ma létezö szakember hiány miatt (Die Zeit, 16.11.2010). A kormányzat új utakat keres, hogy Németország versenyképességét továbbra is fenntartsa. Ezzel egyidejüleg ismert a német kormányzat számára a keleteurópai fiatalkoruak munkanélkülisége. Ezért dolgoznak ki különböző programokat a keleteurópai országok munkanélküli fiataljainak megnyerésére. Jobb dolog a munkaerőt Európából hozni, mint más világrészek menekültjeire vonatkozóan ujból változtatni a bevándorlási törvényt jelentette ki Max Staubinger.

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai munkaerőpiac

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai munkaerőpiac

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac is. Május elsejétől megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac - tehát a magyarok már munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak a két nyugat-európai országban.

Ausztriai munkaerőpiac

Ausztriai munkaerőpiac

Ausztria gazdasági telephelyének jelentős erősségét alkotják a jól képzett és magasan motivált szakemberek: az osztrák munkavállalók a világ élvonalába tartoznak. A magas foglalkoztatási színvonal ellenére Ausztriában nagy tartalék van szakemberekből.

Ausztriai munkavállalás: adó, tb, jogszabályok

Ausztriai munkavállalás: adó, tb, jogszabályok

A szomszédos Ausztria munkavállalási szabályait vesszük sorra cikkünkben: mi kell ahhoz, hogy ausztriai munkavállalók legyünk, milyen tb-szabályozás vonatkozik ránk, a jogszabályok milyen adózási feltételeket szabnak a magyaroknak? Az Ausztriában munkát vállalni szándékozó új EU-állampolgároknak továbbra is munkavállalási engedélyre [Beschäftigungsbewilligung] van szükségük, amelyet a munkáltatónak kell igényelnie.

Egyéni vállalkozás, munkavállalás és áfa-visszatérítés Ausztriába

Egyéni vállalkozás, munkavállalás és áfa-visszatérítés Ausztriába

Hogyan lehet az áfát visszaigényelni az áruszállításnál? Lehet-e szabadon munkát vállalni Ausztriában? Egyéni vállalkozások tevékenykedhetnek-e Ausztriában? Van-e igény IT-szolgáltatásra Ausztriában? A hvg.hu exportguruja válaszol.

Jótanácsok a külföldi munkához

Jótanácsok a külföldi munkához

Magyarországon az utóbbi években a gazdasági válságnak és a folyamatosan visszás politikai helyzetnek köszönhetően a magyar munkaerőpiacon dolgozók nagy része szembesült munkájának elvesztésével vagy munkabérének, munkaidejének csökkenésével, ugyanakkor a forint vásárlóértéke folyamatosan csökken, az emberek egyre inkább eladósodnak és elszegényednek.

Külföld Vihar a magyar munkavállalókat célzó osztrák plakátok mia

Külföld Vihar a magyar munkavállalókat célzó osztrák plakátok mia

Ausztriai munkavállalást hirdető, hivatalos látszatot keltő magyarországi plakátokat bírált az Osztrák Szociáldemokrata Párt egy burgenlandi politikusa hétfőn egy kismartoni (Eisenstadt) sajtótájékoztatón. A falragaszokon az osztrák lobogó színeivel egyező vörös-fehér-vörös alapon az állt: '2011 május 1.-től több mint 32 ezer betöltetlen álláshely Ausztriában. Ne hagyja ki!'

Külföldi munkavállaló tanácsadói és ügyfélgondozói iroda

Külföldi munkavállaló tanácsadói és ügyfélgondozói iroda

Ausztria és Németország. egy az EU által előírt munkavállalási jogszabálynak eleget téve 2011 május 1.-től teljesen megnyitja a munkaerőpiacát. Május 1.-től nem kötik engedélyhez a munkavállalást, de egy új törvény előírja, hogy minden külföldi munkavállalónak nyelvvizsgát kell tennie, aki még nem dolgozott hivatalosan min.12 hónapot német nyelvterületen. A nyelvvizsga, a betölteni kívánt munkakörhöz szükséges szintű kell hogy legyen.

Magyarinvázió Ausztriában?

Magyarinvázió Ausztriában?

Az Ams (Osztrák Munkaerőpiaci Szolgálat) becslése szerint várhatóan körülbelül 20-25 ezer munkavállaló jelentkezik az osztrák munkaerőpiacon május elseje után azokból a keleti tagállamokból (Magyarország mellett Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, és a balti államok), amelyek állampolgárainak ekkor nyílik meg a szabad ausztriai munkavállalás.

Hirdetés
Magyarokat toboroznak az osztrákok

Magyarokat toboroznak az osztrákok

'Sorra alakulnak az osztrák toborzóirodák, amelyek havi félmillió forintnak megfelelő bérért csábítják el tőlünk a szakképzett munkaerőt' - mondja a lapnak Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke.

Munka Ausztriában

Munka Ausztriában

Burgenlandban jelenleg 1400 Euró, azaz kb. 360 ezer forint az átlagkereset. Természetes, hogy a nyugati határszélről a jelenlegi keretszámnál jóval többen szeretnének kint dolgozni. Ausztria kormánya a múlt héten döntött: 2011-ig korlátozásokat vezet be az új úniós tagállamokkal, így Magyarországgal szemben is. Burgenlandban - az ingázó egyezménynek köszönhetően - az ausztriai átlaghoz képest magasabb, 10%-os a külföldi foglalkoztatottak aránya.

Munka Bécsben - a magyar bér háromszorosáért

Munka Bécsben - a magyar bér háromszorosáért

Béres László bő két éve dolgozik Bécsben informatikai mérnökként. Úgy érzi, megtalálta számítását: a hazainál háromszor többet keres, nagyszerű munkakörnyezetben dolgozik, és nincs tervei között a visszatérés. A külföldi munkát bemutató sorozatunkat vele folytatjuk.

Munkalehetőségek Ausztriában és Angliában

Munkalehetőségek Ausztriában és Angliában

A külföldi munkavállalással foglalkozó szakemberek szerint megnőtt a magyarok érdeklődése az angol és az osztrák munkalehetőségek iránt. Vélhetően a hazai elbocsátások miatt fordulnak sokan a külföld irányába. Nehezebbé vált azonban a kijutás, ugyanis a magyarok célországaiban is növekszik a munkanélküliség. Milyen utak kínálkoznak ebben a nehéz helyzetben? Az angliai és az ausztriai lehetőségeket elemezzük.

Munkavállalás Ausztriában - 2011

Munkavállalás Ausztriában - 2011

2011. május elsejétől megszűnnek az osztrák munkaerő-piacon a magyar munkavállalókkal és hét másik, 2004-ben csatlakozott európai uniós ország munkavállalóival szemben a még meglévő korlátozások, ugyanakkor várhatóan törvény fogja védeni a bérszínvonal csökkenésétől az ausztriai munkaerőpiacot.

Munkavállalás Ausztriában: Nagyobb esély  nagyobb veszély

Munkavállalás Ausztriában: Nagyobb esély nagyobb veszély

Példáért nem kell messzire menni, saját ismerőseink közül is sokan mennek Ausztriába szerencsét próbálni. Sokan még mindig a feketemunkát tartják a legegyszerűbb megoldásnak, holott rengeteg kockázattal jár. Ennél már csak az egyoldalú, kizárólag a munkaadó érdekeit védő munkaszerződés jelent nagyobb problémát.

Szezonális munkavállalás Ausztriában

Szezonális munkavállalás Ausztriában

Egyre több magyar vállal szezonális munkát Ausztriában mint pultos, pincér, bármixer, szakács, stb. Cikkünkben körüljárjuk, milyen lehetőségek és fizetések várnak a külföldi munkavállalókra a vendéglátás, szállodaipar és turizmus egyéb területein nyugati szomszédunknál. 2011. május 1-jét követően gyakorlatilag a nélkül vállalhatnak munkát a magyarok Ausztriában, hogy ott előzetes bejelentési és engedélyezési kötelezettség terhelné őket.

Tuti menü