Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos információk képes leírás - Ausztriai munka.tlap.hu
részletek »

Hasznos információk - Ausztriai munka.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-munka.tlap.hu » Hasznos információk
Keresés
Találatok száma - 11 db
Álláskalauz

Álláskalauz

A Let's Work! Álláskalauz lépésről lépésre mutatja be az álláskereséskor felmerülő problémákat. Hasznos információkat nyújt úgy a munkanélküliek, mint a váltani vágyók számára. A kiadvány számos álláskereséssel kapcsolatos információt, tippet, trükköt tartalmaz. Célja, hogy segítsen a munka keresésével eltöltött, sokszor nem egyszerű időszakban. A Let's Work! írásakor próbáltuk minden álláskereső igényeinek eleget tenni. Együttműködő partnereink és HR szakembereink cikkein kívül személyes tapasztalatatokkal színesítettük a munkaerőpiaci információkat. A Workania állásportál nevében sok sikert kívánunk az elhelyezkedésben, melyben reméljük a Let's Work! Álláskalauzzal a segítségére leszünk. Töltse le ön is az álláskalauzt, vagy lapozzon bele a digitális kiadványba.

Ausztriai munkavállalás

Ausztriai munkavállalás

Ön magyar munkavállaló és Ausztriában dolgozik? Akkor nap, mint nap a következőkhöz hasonló kérdésekkel és problémákkal szembesül: Mikor vagyok jogosult végkielégítésre? Ausztriában vagy Magyarországon kell adóznom? Hol tudok orvosi ellátást igénybe venni? Mi segítünk Önnek anyanyelvén kiigazodni az osztrák munkajog, a szociális jog, családi szociális jog és az adójog, valamint a külföldiek foglalkoztatására vonatkozó jogi dzsungelben.

Az önéletrajz szerepe az álláskeresésben

Az önéletrajz szerepe az álláskeresésben

A cél nem szentesíti az eszközt, de mindenképpen meghatározza. A kutatások tanúsága szerint annál eredményesebbek lehetünk, minél tisztább, pontosabb ennek a célnak a megfogalmazása. Miért írunk önéletrajzot, miért töltjük fel? Mi az önéletrajz pontos célja? Sokan erre azt válaszolnák, 'hogy megkapjuk a kiválasztott állást'. Valóban, ez a végső cél, de mi az önéletrajz funkciója az állásszerzés folyamatában? Jó benyomást keltsen? Bemutassa az életutunkat? Megvilágítsa a képességeinket? Nem.

Külföldön szeretne dolgozni?

Külföldön szeretne dolgozni?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb Magyar munkavállaló, ha külföldi munkáról van szó legszívesebben Ausztria felé indul el, hasonlóan népszerű ország még Németország is. Németország esetében ennek már komoly múltja van, hiszen még a rendszerváltás előtti időkben egy államközi megállapodásnak köszönhetően a 70-es, 80-as évektől kezdődően nagyon sok honfitársunknak adatott meg az, hogy ebben az országban dolgozhatott. Ausztria mellett pedig elsősorban a közelsége szól. No és persze erős motiváció a pénz is, hiszen még mindig lényegesen többet lehet keresni ezekben az országokban mint nálunk.

Munkavállalás államközi egyezmények keretében

Munkavállalás államközi egyezmények keretében

Az Osztrák Köztársaság Kormánya és a Magyar Köztársaság Kormánya között létrejött, gyakornokok cseréjéről szóló egyezmény (kihirdette a 37/1998. (III. 1.) sz. Korm. rendelet) lehetővé teszi, hogy az egyezmény feltételeinek megfelelő magyar állampolgárok szakmai és nyelvi továbbképzési céllal gyakornoki munkát vállalhassanak Ausztriában.

Munkavállalás Ausztriában

Munkavállalás Ausztriában

A felnőttek és a diákok körében is egyre kedveltebb a külföldi és ezen belül is az ausztriai munka. Sokan elgondolkoznak azon manapság, hogy egy ausztriai munka sokkal jobb lehet, mint egy belföldi munka. Ez nem véletlen. Egy ausztriai munka sokkal több jövedelmet biztosít, mint egy itthoni munka. Ausztria gazdaságilag sokkal erősebb ország Magyarországnál. Ha külföldi munkát szeretnénk vállalni akkor nem árt ha rendesen körülnézünk a munkalehetőségek között. Azt tudni kell, hogy egy ausztriai munka végzésével 240 ezer Ft-ot is megkereshetünk havonta. Ott ennyi a minimálbér ugyanis.

Nyelvtanfolyamok külföldi munkavégzéshez

Nyelvtanfolyamok külföldi munkavégzéshez

A világon egyedülálló nyelvtanulási módszert kínálunk Önnek, amely már sok ezer embernél bizonyított az eltelt években. Ezzel a módszerrel, akár 10 hét alatt magabiztos nyelvtudást szerezhet angol, vagy német nyelvből. A képzés három szintje külön-külön 40 órát tartalmaz. Az órák első fele az úgynevezett relaxációs óra, a másik fele pedig a tréning óra, melyek során beszédközpontú nyelvtudást szerezhet. Ajánljuk mindenkinek, aki teljesebb emberré szeretne válni. Ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el honlapunkra, és tudjon meg többet erről az egyedi nyelvtanulási módszerről.

Online hirdetési lehetőség Ausztriában

Online hirdetési lehetőség Ausztriában

Az ausztriai tulajdonú kiadónk, magyarországi szakemberekkel együttműködve, egy olyan magazinokat állít össze ausztriai olvasói számára, melyekben olvasmányos tartalommal tarkítva (vendégváró, gasztronómia, egészség, szépségápolás, kultúra, otthon, jármű és egyéb témakörök) megmutatja Magyarország és többek között, akár az Ön vállalkozása értékeit is!

Online pályázatok

Online pályázatok

Az oldal nagyon hasznos információkat ad német nyelven Ausztriai, ill. német nyelvterületen való állások megpályázásához. Mintákat ad az e-mail-ben elküldött pályázatokhoz, az önéletrajz formájához és még sok más hasznos tanácsot.

Hirdetés
Praktikus tények és tanácsok

Praktikus tények és tanácsok

Legfontosabb, hogy kommunikatív szinten beszéljünk németül. Tehát tudjuk közölni, kik vagyunk és mit akarunk.. Majd válaszolnunk kell alapvető kérdésekre. Lejobb, ha már belépéskor elmondjuk, amit magunkról a jövendőbeli munkaadónk tudni szeretne.

Tudnivalók a külföldi munkáról

Tudnivalók a külföldi munkáról

A Külügyminisztérium felhívja a külföldön munkát vállalni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy munkavégzés, jövedelemszerzés céljából történő külföldre utazásuk előtt minden esetben érdeklődjenek a munkavállalás szabályai felől annak az országnak Magyarországon akkreditált külképviseleténél, amelyben dolgozni szándékoznak.

Tuti menü